„Pomáháme lidem s těžkým zrakovým postižením.“

Křest Ravenova CD Noční hlídka

30. ledna 2020 se s laskavou sponzorskou podporou ČSOB a pod organizačními křídly NF Mathilda konal v zaplněném divadle Semafor křest CD Noční hlídka, které představuje nejnovější tvorbu nevidomého skladatele, hudebníka a zpěváka Ravena.

V první části večera zazpíval Raven v emotivním aranžmá pro klavír (Jiří Neužil) a smyčcový orchestr (Night Watch Orchestra) převážně písně z nového alba, v nichž se, tak jako často činí ve své sólové tvorbě, dotkl i závažných témat, jako například násilí na dětech, tragédie bolševických lágrů či hrůz holocaustu. Zazněly však i skladby z alb předešlých. Dvě aranže rozkvetly brilantním saxofonem či perkusemi.

Křtu samého se s elegancí sobě vlastní ujali paní hraběnka Mathilda Nostitzová s panem Jiřím Suchým a milými slovy popřáli nové desce i autorovi úspěch a štěstí. Legenda českého divadla a hudby pan Jiří Suchý si následně s Ravenem zazpívali slavnou a v každé době aktuální píseň Jó, to jsem ještě žil.

Druhou část večera zahájilo Ravenovo trio skladbou Blues pro Otýlii Vranskou, později se spolu s diváky posunul k tvorbě spojené s jeho kapelou Nasycen. Sound se tím více posunul z roviny blues, šansonu či bluesrocku do polohy spíše rockové. Avšak v závěru Raven opět překvapil, když v aranžmá s nádechem ethno stylu zazpíval nezapomenutelnou píseň Karla Kryla Salome.

Mohutný potlesk byl logickým závěrem fantastického večera plného moudrých slov a krásné hudby.